Diófeldolgozásunk

Milotai 10-es

Észak-Kelet Magyarország Ukrán-Román-Magyar hármas határ közeli területe különösen kedvez a diótermesztésnek, a Tisza bölcsője egyben a Milotai 10-es őshazája is. Cégünk a 120 hektárnyi saját dióültetvényén a világon leginkább elismert, kiváló minőségű Milotai 10-es fajtát termeszti.

6_4609

A Milotai 10-es a dió a szortiment egyik legtermékenyebb és kiváló minőségű fajtája. Gyümölcse nagy, gömb alakú, világos színű, könnyen törhető és tisztítható, 47-52 %-os béltartalommal.

Dióültetvényünk megfelel a legszigorúbb biogazdálkodási követelményeknek, a parcellán 4-6 évenként talaj analízist végzünk. Gyommentesítést hagyományos, mechanikus módszerrel végezzük.

A dió szedése rázógéppel történik. Szedés után bekerül a diószárító üzembe, mely Magyarország egyik legmodernebb és legnagyobb kapacitású diószárító üzeme, 600 tonna héjas dió, 3-400 tonna dióbél feldolgozására alkalmas.

A héjas diót általában zsákban, 5-10-25 kg-ra egalizálva csomagoljuk, a tisztított dióbelet 1-2-5 kg-os vákuumtasakban vagy 10 kg-os papírtasakban hozzuk forgalomba, de maximálisan figyelembe vesszük partnereink kéréseit.

Üzemünkben feldolgozunk még:

Alsószentiványi 117-es fajtát, mely inkább dús olajtartalmáról ismert, bél- és héjas dióként is értékesíthető, valamint

Tiszacsécsi 83-ast, mely könnyen törhető, tisztítható, bő termő fajta, inkább béldió

 

 

 

 

 

 

 

Facebook