Magyar Termék Nagydíj

Zöld dióval bővült a
MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJAZOTTAK köre

Zöld dió szirupban, a bölcsesség gyümölcse

Nagymamáink még tudták, milyen egészséges és finom a dió, még zölden. Kitaláltak egy receptet, ahol a zöld dió feketévé válik és bárki ehet belőle. Ezt ismerte fel a Hajdu-Bihar és Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyében meghatározó szerepet játszó Tranzit-Ker Zrt. és hozzá kapcsolódó Tranzit Dió Kft. fejlesztési csapata.

Észak-Kelet Magyarország hármas határ közeli területe a dió őshazája, a Tranzit Csoport tevékenységének fő területe. A 70 hektárnyi saját dió ültetvényünkön a világon is ismert Milotai 10-es fajtát gondozzuk, itt épült meg Magyarország legnagyobb diószárító üzeme, mely 600 tonna feldolgozására alkalmas.

Legújabb továbbfeldolgozott termékünk a GOLDENFOOD Zöld dió szirupban készítményünk, mely az OMÉK Termék Nagydíj 2011 elnyerése után 2012-ben a MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJ kitűntető címet is elnyerte. A díjat szeptember 4-én vesszük át a Parlamentben.

Amellett, hogy számos élettani előnye van a zöld diónak, igazi kulináris élvezet egyben. Őseink gyógyszerként használták főzeteit, tinktúráját, magas C-vitamin, tannin, vas tartalma mellett számos nyomeleme segíti a gyulladáscsökkentést, ismert a máj-, vér-, gyomortisztító hatása, kiváló gombaölőszernek bizonyul.

Igazi ereje, hogy ellenállhatatlan a gasztronómia világában. Zseniális kiegészítője a főételeknek, kacsa-, liba sültekhez, vadhúsokhoz, pecsenye- és libamájhoz, töltött húsokhoz ajánljuk éppúgy, mint fagylaltokhoz, palacsintákhoz, desszertekhez, de adott esetben akár előételekhez.

A séfek készítettek már belőle mustárkrémet, tálalták kék sajttal, de kipróbáltuk füstölt kecskesajttal és készült belőle zöld diós kecskejoghurt is.

Zöld dió, csak a fantázia szab határt…

 

Galéria

Kép I.
Kép II.
Kép III.
Kép IV.
Kép V.
Kép VI.
Kép VII.

 

Facebook